Postări

Se afișează postări din februarie, 2011

In cautarea iubirii

Imagine
ecou de pian In cautarea sufletului meu, m-am ratacit... umblam desculta pe nisipul plin de scoici, fara sa-mi pese ca orele trec; nu strigam, nu plangeam ... priveam albastrul naluca-n gandul meu, naluca-n privire... pierduta ta, pierduta ! Nici nu stiam ca mai existi pe mal, descult la fel ca mine, asteptand... Crezi in destin, si-n cautare ?! Dar in gasiri si regasiri ?! Eu cred. Ma tii de mana si pasim, pe-acelasi tarm, desculti !

totusi existai

Imagine
(foto:http: //abstract.desktopnexus.com/wallpaper/236296/ ) Pe cand soarele te cunostea, luna te alinta, stelele iti umezeau ochii, apele iti vorbeau susotind tainic printre sentimente de pietre, aerul iti sorbea cuvintele si respiratia... eu nu te stiam, eu te cautam, zburand coroanele anilor, spre ceva ce nu stiam cuprinde, ce nu stiam interioariza ... ce nu stiam de exista ... si totusi exista ... si totusi existai. picatura de viata, roua primaverilor .

pace

Imagine
Apasa pacea pe umerii mei, si-i bine. Ma tine pe-o palma de cer sa zbor lin, mut si adanc, fara glas . Si-i atata pace, frumusete si tihna, in mine. Din toate furtunile ce-au trecut a ramas linistea. Marea liniste din marea regasire. Mi se facuse dor de flori, mi se facuse dor de cant, ... mi se facuse dor de doruri ... de ale tale toate, ... de ale mele multe . --- zboara iubire, zboaraaaa, oriunde pe aripi de vant ----

balada pufului

Imagine
Iubirea dintre sufletele pereche, e un joc in doi, inalt si final, pe care multi il cauta, putini il gasesc. Giovanni Marradi - Muzica ptr Pian 9 era o noapte neagra, dintr-o rosie coperta, c-un vis tacut ce respira in fosnet de perdea. tamplele-mi cereau odihna, trupu-mi era sus, un fulg fara vr-o vina, din perna ta de puf cazut. zburasem pe pervaz afara prinsa-n a iubirii dulce vals. cu mainile ma cautai prin pliu de asternut, un puf din perna ce-o saruti si-n brate o tii strans. eram ... si te priveam atenta, cum de pe buze-ti se citea balada pufului indragostit, de perna ta de creta. ******* Brandusa ******* Beethove-silence

am gustat fericirea

Imagine
(foto : http://www.femei-moderne.ro/images/articles/big/R4wFS-cum-sa-ai-parte-de-fericire.jpeg ) Se pare ca da, fericirea se lasa gustata si nu oricum , ci folosind o lingurita de argint, pe coada dantelata cu trandafiri. Ca la impartasanie sa zicem, numai ca acolo astepti slujitorul domnului sa-ti dea vinul si painea si nu ti-o cumperi tu toata din raft, cum si sticla de vin e a altor 100, nu numai a ta. Inarmata cu crez, niscavai sminteala si nebunie (cum ar carcoti unii), am mers drum lung spre taramul fabricilor de argint. Ajunsa noaptea, pe luna plina si cer instelat am coborat din caleasca cailor inaripati si m-am inscris pe "Lista asteptarilor" ... si stai... si stai... si asteapta , coada lunga sa ne-ajunga. Mai iesea cate unul strigandu-si fericirea si chicoteam si noi cu el, topaiam ca el, ... dar era fericirea lui si nu a noastra. Odata ajunsa am cerut doua, doua lingurite de argint cu coada inflorata, ca na, daca o pierd pe prima . Raspunsul ven

40 grade - la rece

Imagine
Cu fiecare primavara ce vine, dezleg din piept napraznice valuri dintr-un larg ocean de plans. Vijelioase ajung, spargandu-se de stanca dorului si tac apoi, ducand durerile cu ele. Statornica nisipului si malului, semeata, chiar si stanca tace. Priveste ... reci valuri strigand-o, 40 de grade in stanca si cresc, tot mai cresc . Simte ... stropi de dorinta meniti sa-i racoreasca bustul, meniti sa-i mangaie auzul. Prin repetare, intalnire unica. Imbratiseaza-ma cu apele, cu cerul si pamantul, cu soarele si stelele, cu tot ce-mi apartii ... tainic, strengar in asfintit ... imbratiseaza-ma ... strans, tot mai strans! (foto: http://nimicniciodata.files.wordpress.com/2010/02/imbratisare-in-amurg.jpg?w=320 )

rapsodie

Imagine
Marile impreunate leagana ocean de sete, muntii de pe creste vad a lumii zestre... falfaire fina de arcus pe struna, lume veche, lume buna, lume inalta, lume vie ... amitirea-mi din copilarie . Ce mai e din tara mea  ?! ... nostalgie, rapsodie. " - Tarancuta, tarancutaaa, cu fuiorul prins in brau, iti merge vestea de sfioasa, ca te-incui si ziua in casa, daca ziua esti sfioasa, ce cati noaptea la parau ? ... ... ea fraga buzelor i-a dat ..." ... autentic sau "cumparat" ??? Asta este intrebarea ?!

val de inima

Imagine
din inima mea valuri albe curg , spunand sa-i cant iubirii, nesfarsita , dulce, pura, harazita firii . .. melodie ; ....si-i cant greceste, in fata casei tale albe, cu dorul legamant masurilor din glas... si-ii cant de-atunci, de mii si mii de ani, amar si dulce si suav.

Ups !

Imagine
Ups, m-ai calcat ! Lasa nu e nimic, continuam ... Ups, mi-ai spart ceasca preferata ! Nu e nimic , imi caut alta. Ups, ai intarziat ! Da, probabil ai fost retinut, peste vointa ta. ................................. Ups, la ce priveai ! A stiu, nu-i nimic, azi te iert ! ............................... Ups, iti caut eu scuzele ! Uuupppsss... !!! Eros.

desavarsirea stelelor

Imagine
Mainile tale pe clape de pian, printre petale de flori ude, cautand doruri si fiori. Cant atins cu varful degetelor, invaluiri de energie pe buze ce doresc lungi sarutari de univers. Vultur semet zburand lumii aripile, neobosit pe frunte de munte. Inserare tacuta de stea, lumina cazuta pe inima ta. Apoi, in tot, totul, infatuata chemare slobozita, prinsa de geana-ti clipita. In taina sarutand fericirea, ca prada in cer, pe pamant, accepti impacat... desarvarsirea. "... si orice vis frumos e-adevarat"

cine-i vinovat ?!

Imagine
(foto: http://messok.ro/tag/avatare-love/ ) Cine-i vinovat ca azi, cine-i vinovat ca maine ... lumea gandurilor mele tasneste nebuneste, nascand iubiri in ea ?! ... dar stiu, ca nu sunt prima vinovata ! Tu iarta-ma ca-s pacatoasa, soptind iubirii iara cant , cand unii o arunca-n plasa, si-o dau pustiului de soarta.

desertul diminetii-papa bun

Imagine
Te-am gasit azi dimineata, chiar la prima ora, pe masa. Erai painea rumenita cu unt si dulceata din fructe de padure ..mi-am infipt dintii in tine si te-am inghitit cu pofta flamandului de peste noapte. In ceasca neagra, te scaldai prin lapte, prin cafeaua mea, si am zis: " stai, nu mista!" ... si tu radeai, radeai in hohote de dimineata, in clinchetul linguritei, mestecand bezmetica noapte in neinceputa zi ... Chipu-mi se trezea usor, usor, in lumina ta.

strafulgerare

Imagine
Oare ce cantam ..., oare ce cant ... ?! Dincolo de peretii camerei, fulgere fara ploi, fulgere uscate, jucand un joc al ielelor nebune, foc ce arde, arde in el oferind doar caldura. Foc in inima mea de gheata, topind-o in palma ta. Dar ce aprig poate arde o caldura blanda, cand focul intetit prinde-n valvataia lui si cat ustura arsura ....... Voi avea nevoie de mult unt, de miere picurata si intinsa bland .... nu, nu de sare. Vantule sufla, sufla peste mine... si ma transforma iar in frumusete !

relele mele

Imagine
de prind surasul tau il voi imprastia in o mie de zari sa-l pot aduna bob cu bob ...cu buzele te voi da apelor, pana in adanc, sa te scufunde si-n zori sa te sorb ... dintr-o inghititura in vant rebel te-as duce, sa te spulbere pe cer, ocol sa-i faci pamantului, si seara sa te-ntorci trudit ... in umbra mea. si cand adorm, sa-mi furi un strop ce-a mai ramas ... din gura mea, de apa. vrajitoarelor nebune te-as da, sa te lege, s-adoarma toate stelele sa fiu eu...unica, lumina ta. si multe rele-as face, de m-ar lasa iubirea; dar ea domol ma leaga, mereu de umbra ta... .

Oameni si scopuri

Imagine
Exista in fiinta umana o dorintza de a realiza un gand nascut, un tel viitor, un atasament de o persoana, o trecere peste un munte f.inalt, o excaladare de stanca abrupta ... . Dupa reusita acea incercare, acel atasament, acea iubire, acea credinta ... isi pierde valoarea, pentru ca s-a transformat intr-o "reusita". Cu cat lupta e mai lunga si drumul mai anevoios, cu atat indarjirea omului nostru urca, nu se lasa prada incarcaturii, dar cand ajunge "sus"... pret de o clipa isi striga bucuria, isi manifesta fericirea, noteaza numele "redutei cucerite" ... apoi uita sau se schimba, vrea altceva, un alt drum, o alta reduta spre a fi a lui, un alt sentiment ce trebuie simtit, o alta gara, un alt bilet ... . Noapte buna copii, povestile isi au rostul lor ... sa ne adoarma ! ****** Trist nu ?! O seara din miile de seri, cu rostul lor... ce trece, ca si viata, se trece ... se petrece ! **** O fi pacat ?!

Aroma zborului atins!

Imagine
vise-n nori de vata , vise-n soapte efervescente, caldura timpului curbat de sori; tu zbori ... vise-n palma gurii de izvor, vise-n trunchiul noptilor, ametitor parfum de arome-n zambet; tu gusti ... vise topite-n inserarea verii, val gonind nisipul de sub talpa, dulce si sarata piele; tu atingi ...

intrebari naive

Imagine
(de aici : http://www.desenatori.ro/desen-1593331.htm ) In imagini naive, copilaresti imi sunt intrebarile. Nu te mira, in noi un copil viseaza, chiar azi, chiar acum, in clipa asta. Oare inimile cresc ?! Oare ele imbatranesc, au varsta mea, au varsta ta ?! Privita in oglinda de stea, sufletul asisderea va imbatrani cu ea, cu inima ?! ....si rade, rade mult copilareste, strengareste. Se preface in joaca sa, a nu sti, a astepta raspunsul tau. (de aici : http://www.desenatori.ro/desen-1621671.htm) "Copilaria este inima tuturor varstelor"-Lucian Blaga

spun tot ! ;)

Imagine
Tu ai povestea ta, spune tot, spune tot... Eu da, sunt ... aha, desigur recunosc. Stai usor, spun tot... You Are The One That I Want ! Vezi ? Dar tu, aaaa ?? Ce spui ?? Striga, danseaza ... fa ceva, sa te vad, sa te aud. :)) Look at me, I'm ... hi, hi.

ganduri in noapte

Imagine
Un gand in noapte m-a facut sa inteleg ca suntem apa, creati din apa, nascuti si crescuti in apa. Apa vie cu forma si constiinta. Cand durerea patrunde adanc...din ochi curge apa. As vrea sa curga peste mine ploaia, sa fie vara, sa merg desculta prin viata, sa simt sub talpi caldura ploilor de vara. As vrea sa fiu ... doar apa. Insa prea multa apa poate ucide, asa cum prea multa iubire poate ucide iubirea .... Las un gand al meu sa planga apa ucisa de iubire.

soare in noi

Imagine
Mi-am plimbat pentru tine trupul in soare, mi-am purtat ochii prin lumesc ... si era pace, era frumos, era liniste, era tihna. Mi-am plimbat viata cale de o zi, la poalele cerului, pe umed pamant ... si eram impreuna, zambete calde de lumina. Nici disperare, nici dispret, nici ciuda, ura n-aveam in soarele amiezii crude, ... desculti in noi si goi de griji. Mai sorb o ora, mai sorb o zi, o viata in dulce-acrisor din flori de mar, si-mi prind in par cunuta ta de flori, curata, dalba, creata pe margini de speranta.

EU SUNT... FEREASTRA TA

Imagine
Marry Carewe & John Baker - I want to spent my life time loving you EU SUNT ferestra, tu o poti deschide, o poti tranti pana se sparge in a marilor mii de catarge, in cioburi de iubire vii. EU SUNT fereastra prin care ades tu mana alintarii treci, a stranselor imbratisari; cand liber visu-ti lasi ... EU SUNT ce vezi tu dincolo de mine, abisul implinirii si-al nemuririlor din noi; al neimplinirii zilnice din pasul trecator, si al comorii vietii, ce vrei, nu vrei... oricum va trece. EU SUNT o suferinta mult mai grea decat tu o poti respira, stand la fereastra mea. EU SUNT iubirile ce te tot cheama, de cand eternitatea nu era pe ceas, si ochiul nu stia privi... acolo langa inima-ti eram... mai stii ?? De suna dezarmonic, de suna cunoscut... EU SUNT pacatul si virtutea ta. EU SUNT ... cat noi mai suntem vii. --------- -- Brandusa ------------------ ---- TU ESTI ( de George Sovu)---------- "Eu sunt un zbor frânt O melodie de aripi neterminată, Un pas

perla

Imagine
Cautatorii de comori au mai ales vointa, si mai ales dorinta...si mai ales...,un "nu stiu ce" .... rabdarea altor mii ce-si tot doresc. Adanc in ape langa fin nisip,pe langa bancul mandru de corali, ascunse de o margine de stanca, stau scoica langa alta scoica. Cu patimase maini, cautatorul, le prinde si le-ndeasa-n plasa, urmand ca sus pe nava lui pribeaga, sub raza de lumina, sa le tot desfaca. Nu carne isi doreste, nu hrana pentru trup, ci perla de iubire, ce-o poarta-n ea doar scoica harazita a fi mireasa sa. ...e o poveste pescareasca, mai altfel decat cu navod si rame, este povestea cautarii de comori, a prea speratei perle de iubire.

ratacire

intre vieti, m-am ratacit o clipa, in doruri si-n iubire; intre sperante, m-am ratacit pe-o insula a raiului imaginar; pentru un gand ratacitor era mult si prea frumos ca sa dureze. medaliile isi au reversul, ratacind le vezi fetele.

Daca eu, daca tu, daca acum, daca aici

Imagine
Daca nu ai ascultat, daca nu stii ! ... simte si intreaba (ca un copil): Arzand din soare, netopita-n trairi, mi-am zis: Daca nu acum, atunci cand ?! Daca nu aici, atunci unde ?! Daca nu eu, atunci cine ?! ............................................. ... si nici n-am strigat bine, nici n-am sperat nesfarsit, nici n-am epuizat chemarea, caci inima mi-a inflorit liane vii, desfacuta-n nori pe cer, intinsa-n verdele pamant sa te stranga suflet langa sufletul meu.