foaie 2- insomnie

Nevoie de rapaus total. II spusese inimii sa taca, batea prea tare si ea-si dorea odihna. Mintea alerga, sarea, juca, pierdea, castiga, un adevarat trepadus.
Corpul ii cantarea mai mult, era greoi. Intins pe pat zacea inert. Nu, nu murise, se auzea, respira.
In viata asta pierduse ceva, un pilon, o sustinere totala, interioara. Prinsa intre un ciocan si-o nicovala, gatul ii intepenise. Asteptase sa cada, sa se izbeasca sau sa scape.
Divinitatea ii vorbise, ciudat nu se stia o sfanta. S-ar spune ca a fost gresit un drum si el ii aratase o cararea :"este pentru tine !" Nu, lupta nu era sfasita, desi dorea refugiu.
- As vrea sa dorm, sa dorm adanc, fara vise si mult, o zi sau doua !
Patul, un camp de batalie, cearceafuri adunate, perne stranse, aruncate alandala .
Numara pana la 100 apoi se ridica in capul oaselor, era zadarnic, nimic nu ajuta, nici pauza, nici distanta, nici efortul fizic iar la pastile renuntase.
Era zadarnic !


Gloria Gaynor - I will survive


Incerc sa-mi amintesc filmul !

4 comentarii:

Anonim spunea...

aia cu numaratul nu mi-a iesit niciodata...

Brandusa spunea...

nici mie, si nici alte chestii in gen

Andrei spunea...

Nimic nu e în zadar. In adevaratul sens al cuvantului. TOtul are o finalitate precisa. Ceea ce resimti a fi indoiala, care macina, macina intruna este intradevar un lucru foarte bun. Caci ceea ce macina este insasi impuritatile sufletului. Oricat de dureros ar fi, tot raul e spre bine. Raul e bine, binele e rau. Si impreuna nu au nicio valoare.

Fii pe pace şi bucurăte de viaţa din jurul tău.

Brandusa spunea...

Buna Andrei,iau urarea ta si-o folosesc, sa stii !