Un altfel de bilant

Uneori viata pare un nesfarsit si arzator desert, cand de fapt auzi in urechi marea frematand si ti-o doresti la picioare.Dar nisipul scortos  iti taie obrajii  a vant, a praf, si soarele nu-i decat un alt obstacol in calea ta spre inainte.
Alteori iti doresti soarele si te saturi de atata intuneric, riscand sa devii tu insati o umbra.
Uneori ai aripi grele si nu te poti ridica de jos, si ti-e mai simplu sa zbori in gand fara ele.
Alteori nu-ti poti potoli setea si starea care iti umbla prin vene si sari peste etape, sari prin ore, sari peste mese, peste somn...si traiesti intens.
Uneori pici, si tot pici, pana jos, in adancuri, cu mainile stranse si cu ochii deschisi, si vezi, si simti pana-n ultima celula din trup, pana la ultima respiratie, si uiti... uiti ca existi.
Alteori nu mai vrei sa mai aduni si sa mai scazi, sa imparti si sa inmultesti, sa tragi linii si sa ai rezultatul final, pentru ca de fapt finalitatile conteaza doar atat cat ele amplifica trairile drumului.
Si nu esti concurentul nimanui, si nu dai socoteala nimanui ... decat tie.
 Iar ei, cei ce conteaza pentru tine vor sti ca  poti fi cenusa, poti fi scrum, si-i poti imbratisa murdarindu-i cu iubire in fiecare por, chiar si cand nu te vor zari in jur, chiar si cand nu vei mai exista.
Dar cei ca mine stiu, ca mai devreme sau mai tarziu scrumul se transforma in pasare, ca dar din daruire.
Nimic nu se termina, nimic nu dispare, nimic nu-i efemer ... iar timpul, hm timpul se poate ignora chiar si in existenta asta. 
____________________________________________________
"Brandusa SimMB - Un altfel de bilant



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ea - in Africa

Intregire