Cap II Fila 1

- Stai, stai, ai rabdare sunt in balcon ! ...striga EA, de parca cel ce-i scria mesajul o si auzea.
Cu un carlig de rufe tinut cu buzele, o bluza intr-o mana, si ... EA deschise grabita linkul melodiei primite.
Ha, ii placea. Si-i raspunse :
- Esti un romantic incurabil dragule ! Asta trimiti tu fetelor in loc de flori ?!
- Daca te-am surprins bucura-te si danseaza !  :)
Ea topai inapoi spre stenderul de rufe. Dansa in jurul lui, se impiedica, rasturna cosuletul de carlige, chicoti, le aduna si gafaind tasta :
- Multam' pentru muzica si multam' ca ai ocolit asa fin raspunsul. Chiar nu ma interesa.
- Draga mea, nu sunt aici la agatat . :) ... o apostrofa el.
- Ok. S-a inteles stimabile. Atunci distractia continua. :))
 Aspiratorul bazaia, dar nu avea puterea sa acopere sunetul din boxe. Harmalaia se termina odata cu asezatul casei cu josul in sus si nu invers. La final EA se tranti franta cu un pahar de apa in mana, pe scaunul din fata calculatorului. Invinsese praful si dezordinea.

Din spatele ecranului barbatul activase o lista impresionanta de melodii. Zarva asta o deconectase din plictiseala obisnuitei zi de curatenie. Il lasa la pupitrul de comanda si pleca spre baia relaxanta, nu fara a-i multumi.
- Hello ! Ii multumesc baiatului cu muzica :) . Gata treaba, gata si energia mea. Am curatat si am dansat, acum urmeaza baia.
Ca raspuns el ii surase.

O tinuta lejera si hai la hoinarit fata frumoasa...isi spuse in sinea sa. Ia sa vedem unde si ce s-a mai produs demn de luat in seama. Dar nu reusi sa parcurga doua randuri pe blogul fetei-canar ca interfonul suna.
  Ups, uitase pur si simplu. Avea invitati la masa. Un baietel de  zece anisori si sora lui mai mica stateau in pozitie de drepti in tocul usii. Erau copii unei femei ce facea curatenie prin bloc, pe scara. Isi intretinea singura progeniturile. Tatal plecase la munca in afara si nimeni nu mai stia nimic de el.
EA nu se fastaci si ca si cum totul era deja aranjat, puse mana pe telefon si comanda mancarea lor preferata ...
- Traiasca pizza ! ... rase ea .
- Traiasca pizza ! ... strigara si ei.
Timizi la inceput, paseau cu grija pe gresia curata. Ii adusesera un buchet de "tufanele" (cum le denumisera ei) din gradina lor. Erau niste crizanteme mici, movulii si portocalii. Frumoase si firave.
Pentru  ca asteptarea parea grea, iar copiii isi framatau manutele EA le propuse scurt :
- Copii am niste banane mici invelite in ciocolata. Ce ziceti mancam intai desertul ?
Ei mustacira dar raspunsera intr-un glas :
- Daaaa !
Le placea libertatea de a schimba ordinea mesei, apoi mancara mar taiat felii subtiri si in cele din urma ajunse si baiatul cu pizza. O infulecara cu mainile goale, asa cum EA le indicase.
- E mai buna sa o mancam rupta felii, tinuta direct in mana. Spalam mainile si apoi ne servim.
Ii povestira printre inghitituri cat e de buna, cum salivasera la o felie si cum baiatul primise o bucata de la un coleg de clasa, si ii adusese jumatate si fetitei.
Abia isi abtinea lacrimile, dar nu le arata copiilor mirarea ei, nu vroia sa-i jicneasca prin compatimire exagerata...vroia ca viata lor sa li se para normala. Si EA fusese un copil ce-si chibzuise bucatica de paine, nu se lafaise in lux si-n sapte feluri pe masa. Si EA primise in dar bani si bucate alese, hainute si excursii , iar acum inima o punea sa daruiasaca.
Le puse suc din belsug, biscuiti la pachet si le asculta povestile copilaresti.
La plecare ii stranse in brate si le promise o iesire la cofetarie. Ea insasi se simtea un alt copil, putin mai mare ca ei. Erau minunati.

Stranse masa, reporni masina de spalat si visa cu ochii deschisi la serile din casa bunicilor, cu turte pe plita, felii de cartof copt si must. Bunicul povestind din razboi, bunica  stand la masa cu o mana la obraz si focul licarind in vatra. Alt copil, EA, alt timp, alta generatie.

Ofta cand privi ceasul. Se facuse tarziu, noaptea aducea ploaie si primii fulgi de zapada. O zapada timpurie ... si un maine, o alta zi din viata.

                                                                ~ SimMB


CARTE VIRTUALA pag.11



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ea - in Africa

Intregire