Cap I Fila 5

Intarziase la ora de pranz-cina de acasa.
Minunata zi de toamna o luase de mana si o plimbase printre copaci, frunze si iarba abia uscata . Mergea tarand picioarele de pamant, ca o copila, aruncand  cu botul pantofilor  frunze ingalbenite.
Mancase deja la birou. Fusese ziua unei colege. Incarcase bine de tot o masa cu fel de fel de feluri de papa. La cafeaua de dupa se incinsese o discutie pe tema "vrajelilor" pe net si a consecintelor. O mamica  a carei fiica  avea deja un post la catedra, era tulburata de anuntul  facut in graba, prin care fiica ii aducea un tanar in casa. Scopul vizitei lui era sa se cunoasca. Fiica sa il indragea deja, urmau sa se casatoreasca. Anuntul fu primit la fel de brusc, ca o galeata de apa rece peste fata. Mama era disperata, spunea ca nu va putea face fata, mai ales ca il cunoscuse ...ghiciti unde ?! Fix pe un site de socializare, pe net.
Cerea parerea tinerelor colege, care zambeau si nu si-o exprimau. Femeia-mama nu intelegea. O aprobau sau nu ?

EA refuza sa raspunda. Spusese doar :
- Femeie draga , vorbim dupa ... !
- Dupa ce ? Ridica din sprincene mamica cu pricina .
- Dupa ce va cunoasteti . ...replica EA zambind. Tu si viitorul tau ginere.
Colega izbucni in plans, in semn de protest. Nimeni nu o intelege. In jurul ei se pornira alte povesti despre "gaseli" si despre drame posibile.

In casa ei mirosea a inchis, a aer stat intre pereti, neoxigenat. Deschise larg ferestrele sa prinda ultimele raze de soare. Fusese intr-un tarziu prin piata. Aranja  o farfurie cu struguri de masa albi si negri, cateva nuci, un bostanel mic de placinta, si  cinci crizanteme, rupte dintr-o tufa mareata.

Se uita lung spre calculator. Il deschise si-l lasa asa. Facu un dus lung, nitel fierbinte. Auzi bzzz, bzzz  un mesaj, poate doua, spuse ea dar nu se ridica din fotoliul masiv in care se cuibarise. Tacea, amortea.

Noaptea isi intra in drepturi. Inchise fereastra si-si cauta muzica veche. Se transpunea in varste trecute.
Incerca sa citeasca un mesaj de la una din fete, de fapt il citea dar nu-i pricepea sensul.
-Nu-i nimic, raspund alta data, astazi sunt obosita ....mormai in barba EA.
Citi celalat mesaj al unui "canar". Era fata, era baiat ?! Canarul ciugulise niste versuri de la EA. Era incantat.
In casuta lui de canar descoperi ca era o alta EA. Zambi. Pasarea povestea aventuri exclusive, despartiri, impacari, secrete si pacate patimase. Traia la mal de mare, lucra intr-o firma de vanzari. Vindea moblier, traia asa cum se lauda, pe picior mare. Incercase multe paturi si vanduse pe masura.   Stia sa ofere, la promotie, stia sa-si ofere.

EA descoperise in canar, o femeie ce-si povestea tumultul combinatiilor, fara grotesc, cu o moralitate sincera, nu indoielnica. O inima ce-si arata iubirile pe fata.
- Doamne femeia asta iubeste cat pentru sapte, are mai multe relatii la activ decat mine vase in bucatarie !

Habar nu avea ca in cateva luni va bea cupe de Martini alb  cu "pasarea" , discutand  liber  pe net, in privat, ca doua bune prietene.

 EA concluziona : Deci, viata secreta poate fi povestita, atata timp cat porti o masca sau stai dupa cortina, iar lumea te va aprecia. Cand te vor cunoaste, vraja se va rupe si vei redeveni Cenusareasa.

Se indemna cu obisnuitele cuvinte :
- Hai la somn copila mare, maine va fi iar soare !
                                                                                 

                                                       ~ SimMB


CARTE VIRTUALA  pag.5



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ea - in Africa

Intregire