A fost odata

Nu toate povestile incep cu "A fost odata", insa povestea serii de Mos Nicolae va incepe cu:
A fost odata seara de Mos Nicolae. Si geamurile casei prinsera contur din aburul interior.
O fetita cu parul lung si in bucle fine, prinse intr-o codita motata tocmai sus in varful capului scria pe geamul de la bucatarie. Pe geamul usii. Cam atat era de inalta la cativa anisori ai ei ca sa junga pana la jumatate.
Si incepuse a scrie asa :

M O S   ... vazuse asta la mama ei.
Apoi facu o muielusa si o taie cu un X.
Apoi incerca sa contureze o papusa cu un cap rotund si doua bete in loc de maini si doua in loc de picioruse. Iar corpul cam rotifei avea fustita si bluzita cu nasturei mici.
 .... iar geamul  aproape ca plangea, dar fetita inca-si misca degetelul spre a termina desenul.

In geam se oglindea chipul tatalui, inalt de-i facea umbra, cu parul usor ciufulit. Alb de varsta si de nea. Intinse mana spre ea si-o lua in gluma de ciuf :

-  Lasa, lasa ai taiat mataluta nuielusa, dar daca ii arat eu Mosului cate muscaturi am pe mana sigur nuielusa primesti, si poate asa de dragul tau ii va pune si fundita rosie.
Fetita prinse mainile in brau si se bosumfla spre papucii tatalui ce radea deja deasupra capusorului ei.
 -  Da, te bosumfli ?? Da cine-i zbenguita plina de vanatai, cu genunchii ca de baiat, care musca mai rau ca Bobita din cusca ??  Spune cine domnisoara ??

Fetita avea ochii baltiti de lacrimi grele. El o chinuia si stia prea bine. Ii placea rasul ei cu clopotei si cum o prindea o gadilea de nu mai avea alta scapare, decat prin muscat. Iar tatal detinea o intreaga colectie de dintisori fini la incheietura mainilor.

 Dar tatal, om atent la detalii, sensibil la propriul copil, o lua in brate, o ridica ca pe un fulg si incepu sa fredoneze un cantec numai de ei doi stiut...iar ea deja valsa in bratele tatalui zburand prin povestea printesei si a printilor pana cand ochii ii sclipira de bucurie.

Noapte buna copii mari !
----------------------------------------
Brandusa SimMB - Povesti la gura sobei



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ea - in Africa

Intregire